Helium Hotspot miner

Wat is de Helium hotspot miner?

De mensen van Helium willen graag een wereldwijd netwerk bouwen van helium hotspots miners om zo overal ter wereld sensoren te kunnen ontvangen die vertellen dat er te veel of te weinig water is, of de gps-locatie door geven van je ontsnapte hond. In ruil voor het bouwen en online houden van het netwerk verdien je Helium Network Tokens (HNT) een crypto munt. Een auto is maar zo goed als zijn banden. Als je je ontvangst en zend bereik wil maximaliseren, vergeet dan ook geen goede antenne op je hotspot aan te sluiten. Op Youtube vind je een korte uitleg over de helium hotspot. Ook de podcast is de moeite om te luisteren!

Kan ik echt 16 km overbruggen met een Helium hotspot miner?

Ja en neen, het hangt er van af… De korte uitleg, hangt af van jouw hoogte, plaats van antenne en hoe dit ook aan de andere hotspots juist in elkaar zit. Lange uitleg lees gerust verder!

helium hotspot miner

Waar koop ik een helium hotspot HNT miner:

Linxdot

Linxdot is momenteel het vlotste leverbaar! Bestel hem via deze link met 3.5% korting

RAK Hotspot Miner v2

CalChip, heeft beslist slechts 50 EU – preorders per dag aan te nemen, combineer deze met RAK outdoor enclosure en je zit goed!
Syncrob.it

Gebruik bovenstaande link in combinatie met deze discount code: discount code SyncroBit en krijg 25 dollar korting!

store. Linxdot.com hotspot miner korting:

Ik vond deze discount code of coupon code goed voor 3%
discount_linxdot


EU Version:RAK Hotspot Miner V2Nebra HNT Indoor Hotspot MinerNebra HNT Outdoor MinerBobcat Miner 300Syncrobit indoorSyncrobit outdoorLongappLinxdotM2 Pro Miner
Default Antenna2,8dBi3dBi3dBi4dBi3dBi3dBi3dBi3dBi
Operation temperature-10° – +55°C0° – +70°C-20° – +80°C-20° – +60°C0° – +60°C-40° – +85°C-10° – +75°C-40° – +85°C
Antenne connector*RP SMA FemaleRP SMA FemaleN femaleRP SMA FemaleRP SMA FemaleRP SMA FemaleRP SMA Female RP SMA FemaleSMA Female
Price$409.99£300£420$429$421$421€786 £399€2.450
*Dit is de connetie op de miner. De antenne of de coax kabel heeft dus de tegenpool nodig.

RAK Miner V2 met outdoor enclosure

Omdat de Nebra (hieronder) tijdelijk niet verkocht zal worden kan ik deze Rak Miner ten zeerste aanbevelen. Omdat buiten plaatsen altijd beter is wil ik je ook de outdoor enclosture aanraden! De miner binnen of buiten geplaatst geeft een verschil van 1/3 a 1/2 in ontvangst van het signaal.

Nebra indoor of outdoor miner

Een outdoor miner is altijd beter dan een Nebra indoor miner. Ofwel bestelt u een indoor (die komt een maand sneller) en moet je zelf aan de slag en knutselen met outdoor enclosure, pigtail, POE, antenes en wat coax ofwel kies je voor de Nebra outdoor miner. Ik kan deze dan ook ten zeerste aanbevelen.

Meer vragen? contacteer me via het contact formulier!

Ik wist niet dat WiFi zo ver kon gaan?

Bij Helium maken we gebruik van een hostspot, een Internet of Things (IoT) gateway voor Long range Low power Wide area netwerken (LoRaWAN). WiFi werkt op de frequenties 2.4 GHz en 5 Ghz. LoRaWAN werkt 868 MHz en in US op 915 Mhz. Een Helium Hotspot miner is dus zeker niet te vergelijken met een WiFi hotspot, enkel dat het ook met een laag vermogen uit zend.

Kan ik zelf DIY een helium miner met antenne maken, met een Raspberry Pi en Semtech® SX1302 radio?

Nee dat kan niet. Helium inc. staat niet toe dat er “vals wordt gespeeld bij het minen” (Gaming) en staat alleen geaccrediterde leveranciers toe. Je kan ook de antenne zelf maken voor 868MHz.

Hoeveel is helium (HNT) eigenlijk waard?

Om een idee te geven op 15/01/2021 was 1 HNT – 1,44 USD waard; op 07/02/21 was dit al $3,83, op 04/04/21 was dit $17.91 maar ook gemakkelijk online te volgen. Hier kan je de crypto HNT waarde ook volgen. Maar ook op Binance kan je de HNT koers opvolgen.

Hoe werkt dat juist dat Helium Hotspot netwerk?

Korte versie, wanneer je een Helium Hotspot miner bij je thuis zou aansluiten moet je deze verbinden met een netwerkkabel of wifi op het internet. Via de antenne kan je een signaal ontvangen dat je zal doorgeven op het People-Powered Network. Ook zal je hotspot gevraagd worden een bepaald signaaltje uit te zenden, zo zal het netwerk meten of er nog andere hotspots het door jou uitgezonden signaaltje nog ergens anders te ontvangen is. Wanneer dit is zal je hiervoor beloond worden met HNT een cryptomunt die je kan inwisselen voor bv Bitcon of Ripple, of gewoon echte dollars en zo naar euro. Deze regeltjes veranderen wel eens en deze veranderingen worden beschreven in een Helium Improvement Proposals HIP.

Centje bij verdienen, ook terwijl je slaapt kan dat echt?

Het kan wanneer je een helium hotspot miner aanschaft, deze stroom en een stabiele internetlijn geeft en je binnen het bereik ligt van liefst minstens 3 andere helium hotspots. Dan is de kans groot dat je hier slapend (maar ook wakker) aan verdient. Een greep uit de beter verdienende helium hotspots in België:

https://explorer.helium.com/hotspots/11XWuWtk3rC2RuymVuQUbacN8nrEmQeDYt6uyi8G7hWZ9rqzXMV

https://explorer.helium.com/hotspots/11XHzniyueY5cikmRPD4rMxCV579DJgs7hfZz9jGuUtkQMYwyg3

https://explorer.helium.com/hotspots/11U2ueA6Go7RRkJR2LCpoKYdiGMZp9ZGH2mts6LxYXtqjCN1QJX

Hoe kan ik mijn geminde HNT wisselen / exchange naar euro’s, dollars of Bitcoin?

Maak een account aan op Binance binnen deze exchange kan je gemakkelijk je HNT om zetten naar een andere coin of cashen. Ze vragen hiervoor steeds een handeling fee, ook voor de blockchanin is een (kleine) handeling fee verijst dus best niet meer omwisselen dan nodig.

Proof of coverage (POC), wat is dat?

Alle helium hotspots zullen om de zoveel tijd uitgedaagd worden om een pakket te broadcasten via de antenne op je apparaat, wanneer je dit doet en er zijn andere hostpots die jouw signaal ook kunnen horen zullen ze dit rapporteren aan en verdienen jullie elk HNT. Dus hoe meer hotspots je horen, hoe groter je dekking is voor het netwerk. Hoe meer jij andere hotspots kan horen, hoe waarschijnlijk betere bijdrage jij bent aan de opbouw van het helium netwerk.

Hoe weet ik of er nog ander mensen in de buurt wonen met een helium hotstpot?

Op volgende map kan je alle aangemelde Helium hotspots vinden en hun aangemelde locaties. Je kan ook zien wat ze opbrachten en welke andere hotspots ze gezien hebben. Een handige maar trage kaart om te zien welke hotspots in je buurt er nog in de toekomst bij komen, zet zeker uw eigen geplande miner nog op de kaart!

Op de map zie ik dat ik de enige in de buurt ben (lone wolf), is het nuttig dat ik toch een helium hotspot miner zou kopen?

Zit je krap bij kas of moet je er voor geld lenen? Koop er zeker geen, het blijft een gok. Op zich is het een mooi concept, en is de combinatie met cryptocurrency ook (bijna) uniek. Hoe erg zou je het vinden als er een van jou directe (<=300 a 450m) buren eerst een hotspot zou kopen omdat jij wachtte tot er niemand anders was. Als iedereen wacht omdat ze anders de lonly wolf zijn in de buurt zal the people’s netwerk (helium hotspot netwerk) nooit groeien! Hoe langer je wacht des te minder geld je krijgt bij het uitbreiden en in stand houden van je helium hotspot. Hebt u een budgetje koop er meteen 4 en plaats ze in een kring op meer dan 300m van elkaar 450m is beter.

Welke antenne heb ik nodig op mijn helium hotspot miner?

Wanneer je op een appartement woont 20 verdiepingen hoog kan het zijn dat je toe komt met de standaard geleverde antenne. 1 gouden tip, zet de indoor antenne verticaal, en niet onder een L hoek van 90°.

Onderstaande antenne’s stuk voor stuk echt beter dan de andere, wel alleen voor europe:

Omni Directional 8dBi 868 MHz antenne voor Helium hotspot miner. Gebruik deze antenne wanneer je niet het hoogste dak hebt in de buurt. Wanneer je je op het dak kan plaatsen. Wanneer je niet op het dak, maar binnen moet plaatsen, om zo het verlies dat u heeft van het glas deels goed te maken. Een antenne buiten plaatsen op het dak heefst steeds de voorkeur.

Directional 8dBi 868 MHz IOT antenna voor bv Helium hotspot miner. Gebruik deze antenne bijvoorbeeld wanneer je “Lone wolf” bent en het doel hebt ver weg, of wanneer de andere hotspots in een hoek van 60° a 72° langs je gegroepeerd zijn. Wanneer je je antenne niet op het dak kan plaatsen en dus maar een deel van de 180° (aan de ene kant van het appartement) kan ‘bedekken’.

Wil je toch een betere antenne maar zie je door het bos de bomen niet meer, of heb je hulp nodig bij de plaatsing zie onze webshop onderaan of vul het contact formulier in.

Heb ik echt een antenne buiten nodig?

Hangt er vanaf, hoe hoog is je locatie? Kan je al boven alle huizen en bomen uit kijken? Is buiten plaatsen mogelijk? Kan je deze plaatsen op het dak? Welke afstand wil je graag kunnen overbruggen? Stad of platte land?

Ik wil de beste antenne hebben voor mijn helium hotspot miner, welke moet ik kopen?

Neem contact met me op via het contact formulier of kijk in deze winkel:

Omni directionele antenne (deze antenne straalt 360° rondom rond)

Directionele Paneel antenne Deze antenne is ideaal wanneer het te ontvangen doel allemaal in 1 richting ligt en dit dichtbij en of ver weg.

dbi, dbm, fresnel, mW, LOS, VSWR, POE, WTF?

Line of sight (LOS): kan je berekenen of je in theorie de andere kant zou moeten kunnen zien, dit is altijd heel belangrijk bij een signaal met laag vermogen.

VSWR: korte versie: Hoe lager deze waarde hoe beter! Omdat het uitgestraalde vermogen met een lage waarde maximaal wordt omgezet in magnetische golven. (V)SWR lange versie

dBi of Gain: dit is een ballon die plat gedrukt wordt om zo horzitontaal verder te geraken. Nadeel is wanneer de antenne ergens hoog staat zal deze wel ver geraken maar dichtbij, de grond niet raken. dBi decibel tegenover een isotrope (ideale) en dus onbestaande straler. Hoe meer dBi, hoe platter je de ballon drukt.

dbi antenne voor de hotspot miner
LOS dbi antenne hotspot miner

mW: In belgie is er geen limitatie op de versterking van de antenne maar wel op het uitgestraalde vermogen van de antenne, Effective Radiated Power (ERP). In europa is deze limiet vastgezet voor de licentievrije frequentie LoRa ~868MHz op 25mW (14 dBm). Je mag alle kabel verliezen aftrekken van de opbrengst van de antenne. Kabelverliezen zijn te vinden in de tabel die bij het type kabel hoort. Steek je een 12dBi antenne rechtstreeks op de miner, dan ben je eigenlijk illegaal bezig omdat het uitgestraalde vermogen dan hoger is dan de wettelijk toegelaten vermogen.

POE: Power Over Ethernet: de stroom komt samen met de netwerkkabel (internetkabel) mee tot in de hotspot. Deze stroom komt standaard nooit uit je router, wel moet je hiervoor een apparte voeding tussen koppelen. Deze POE injector is bv een pasieve die tot 28V compatible is. POE is the way to go wanneer je je hotspot buiten wil plaatsen! Geschikte F/UTP POE op maat nodig?

Nebra indoor besteld maar wil je je hotspot toch buiten installeren? Lees verder over de “Nebra indoor outdoor MOD”

Ik wou geen maand langer wachten op het outdoor model, had het materiaal toch liggen en begond dus aan de “Nebra Indoor Outdoor MOD”. Geef hem voeding via de UV en vorst bestendige netwerkkabel. Split voor en na de kabel de POE. Een pigtail direct op de cocenentrator om zo minimaal connector verlies te hebben. Dit alles in een metalen behuizing om alle stoorsignalen en condens buiten te houden. Meer info of prijs

Hotspot Planning:

Met HotspotRF kan je op voorhand kijken of de plaats waar je wil plaatsen een goede plaats is. Ook kan je hier deels met bepalen welke antenne (dBi) het beste zal werken voor die plaats. Dit is handig als je twijfelt tussen wat de beste plaats is of meerder hotspots zal plaatsen. Indien u advies wil, of hulp bij plaatsing kan u me ook steeds contacteren.

Nog een helium hotspot of antenne vraag onbeantwoord?

Stel deze via het contact formulier, ook als je ergens een fout vond.

SHOP:

CAT5e POE compatible

POE injector 10-28V

Omni Directional 8dBi 868 MHz antenne voor Helium hotspot, MXC

Directional 868 MHz IOT antenna voor bv Helium hotspot, MXC

RAK Hotspot Miner v2

Outdoor enclosure for Rak Hotspot MinerV2

Nebra helium hotspot indoor miner

Nebra helum hotspot outdoor miner (vergeet geen POE voeding te kopen bij de nebra outdoor)

—-Neem ook contact op voor allerhande toebehoren,POE, UTP, coax, converterstukjes, beugels, installatie materiaal allerhande uit voorraad leverbaar. Ook voor een installatie van een antenne. —-